Το Υπ. Εργασίας κλείνει πόρτες και τηλέφωνα στους συνταξιούχους

388

Με αφορμή τα πολλά παράπονα που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ από χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν φτάσει στα όριά τους εξαιτίας της απαράδεκτης τακτικής της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις τους, ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο Κ. Σκαρπάρης επιβεβαίωσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι εξαιτίας του ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθόλου με την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, ούτε τους επιτρέπεται να επισκεφθούν τα γραφεία για να επιλύσουν προβλήματα που παρουσιάζονται με επιστολές που τους αποστέλλονται που δεν μπορούν να τις κατανοήσουν και με τις οποίες τους ζητούν συνεχώς και νέα έγγραφα ή αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσει η εξέταση της αίτησής τους ή για να μην τους αφαιρέσουν το δικαίωμα που παίρνουν ως χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η ΕΚΥΣΥ θεωρεί απαράδεκτο, μέσα σε περίοδο πανδημίας και με τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν, η εν λόγω Υπηρεσία να ζητά από συνταξιούχους να τους παρουσιάσουν ασφαλιστικό λογαριασμό από τις κοινωνικές ασφαλίσεις, τον οποίο η ίδια η υπηρεσία μπορεί να εξασφαλίσει πολύ απλά μέσω της απευθείας σύνδεσης που διατηρεί με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Απαράδεκτο χαρακτηρίζει  και το γεγονός ότι τους ζητείται, σε καιρό πανδημίας, να παρουσιάσουν λογαριασμούς της ΑΗΚ για το ιστορικό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία 5 χρόνια καθώς και καταστάσεις τραπεζικών λογαριασμών για περίοδο δύο χρόνων ενώ με βάση τους δικούς τους κανονισμούς που γράφεται στο ειδικό έντυπο ζητείται μόνο για τους τελευταίους 12 μήνες.

Η ΕΚΥΣΥ για αυτά τα προβλήματα έχει ζητήσει συνάντηση με την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας με επιστολές που απέστειλε πριν από δύο μήνες περίπου και με αντίγραφο στην Υπουργό Εργασίας, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθεί μέχρι στιγμής.