Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση στην «MEDOCHEMIE»

544

Υπογράφηκε πριν από λίγες μέρες  Συλλογική Σύμβαση μεταξύ της εταιρείας «MEDOCHEMIE», της Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. και της αντίστοιχης της ΣΕΚ και η οποία επηρεάζει περισσότερους από 800 εργαζόμενους.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά την παρέμβαση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας η πρόταση της οποίας έγινε αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Η Σύμβαση που θα έχει τριετή διάρκεια προνοεί μεταξύ άλλων, μισθολογικές αυξήσεις καθώς και αυξήσεις σε παρεμφερή ωφελήματα και μείωση του ωραρίου εργασίας  των φρουρών ασφαλείας κατά 2 ώρες την εβδομάδα. Καθορίζονται μισθοί πρόσληψης στις διάφορες κατηγορίες του τεχνικού προσωπικού, περιλαμβάνεται στη σύμβαση το άρθρο που αφορά το επίδομα πατρότητας και ο Κώδικας για την αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Σε δηλώσεις του στο Ε.Β. ο Γ.Γ. της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Χαράλαμπος Πρατσής ανέφερε ότι η Συντεχνία είναι αρκετά ικανοποιημένη από την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης αφού έχουν διασφαλιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα έχουν επιτευχθεί αυξήσεις στα ωφελήματά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι άρχισαν και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση και της συλλογικής σύμβασης στην εταιρεία DELORBIS.

Οι Συντεχνίες διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση στο ταμείο προνοίας, στο ταμείο ευημερίας και άλλων παρεμφερών ωφελημάτων.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.