Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα λεωφορεία ζητά η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

302

Επιστολή με την οποία ζητά να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους επιβάτες των λεωφορείων, απέστειλε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η Συντεχνία εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι σε ένα μικρό χώρο όπως είναι το λεωφορείο, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν 35 – 40 επιβάτες (50% της χωρητικότητας) και οι μισοί περίπου δεν φορούν μάσκα.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου της διασποράς του COVID 19 εντός των λεωφορείων, ο Α. Ελευθερίου παρακαλεί τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου όπως άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, προχωρήσει σε τροποποίηση του διατάγματος ούτως ώστε, η σύσταση για τη χρήση μάσκας από τους επιβάτες να μετατραπεί σε υποχρεωτική. 

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η μίνιμουμ προστασία εντός του λεωφορείου, σημειώνεται στην επιστολή.

Αυτούσια η επιστολή:

“25 Μαΐου 2020

Αξιότιμο κύριο Κωνσταντίνο Ιωάννου

Υπουργό Υγείας

Λευκωσία

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιβάτες λεωφορείων

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την επαναφορά της οικονομίας στην ομαλότητα, δίνοντας σημασία στα θέματα υγείας.  Συμφωνούμε μαζί σας πως για την υγεία, η προσωπική ευθύνη είναι πολύ σημαντική και πρέπει να της δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στον τομέα των Δημόσιων Μεταφορών με το άνοιγμα αρκετών επιχειρήσεων,  σταδιακά η επιβατική κίνηση αυξάνεται και αυτό είναι πολύ θετικό.  Μας ανησυχούν όμως τα θέματα υγείας και το γεγονός πως σε ένα μικρό χώρο όπως είναι το λεωφορείο, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν 35 – 40 επιβάτες (50% της χωρητικότητας) και οι μισοί περίπου δεν φορούν μάσκα.

Σας παρακαλούμε όπως άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, προχωρήσετε σε τροποποίηση του διατάγματος ούτως ώστε, η σύσταση για τη χρήση μάσκας από τους επιβάτες να μετατραπεί σε υποχρεωτική.  Μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η μίνιμουμ προστασία εντός του λεωφορείου.

Οι οδηγοί στις δημόσιες μεταφορές μέχρι σήμερα συνεργάζονται με καλή θέληση μαζί με τις εταιρείες τους, για να βοηθήσουν όσο καλύτερα μπορούν στην υλοποίηση των διαταγμάτων.  Σήμερα σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου της διασποράς του COVID 19 εντός των λεωφορείων εφόσον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αναμένουν τη δική σας κατανόηση για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Η χρήση μάσκας εντός των λεωφορείων είναι απαραίτητη.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας,

Με εκτίμηση

Άθως Ελευθερίου

Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ”