Υπό κατάσταση απεργίας θα τεθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία

290

Υπό κατάσταση απεργίας αναμένεται να τεθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου λόγω της ηθελημένης παρερμηνείας από εργοδοτικής πλευράς της συμφωνίας για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ, χθες 25 Φεβρουαρίου, συνεδρίασαν έκτακτα τα Εκτελεστικά Συμβούλια και συζήτησαν την διαφορά που προέκυψε όσον αφορά την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία μετά και την συνάντηση των δύο μερών με την Υπουργό Εργασίας την περασμένη Παρασκευή.

Τα Εκτελεστικά Συμβούλια των δύο Συντεχνιών, εκτιμούν ότι η διαφορά μεταξύ των Συντεχνιών και των εργοδοτικών οργανώσεων παραμένει και ως εκ τούτου έχουν αποφασίσει να συγκαλέσουν κοινή Συνεδρία των Διοικητικών τους Συμβουλίων στις 9 Μαρτίου, με εισήγηση να τεθεί  η βιομηχανία υπό κατάσταση απεργίας.

Οι δύο Συντεχνίες εκφράζουν παράλληλα την ελπίδα ότι μέχρι την 9η Μαρτίου θα υπάρξει σωστή ερμηνεία των επίμαχων σημείων της διαφοράς από την Υπουργό Εργασίας, ώστε να αποφευχθεί η διασάλευση της εργατικής ειρήνης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.