Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη στο σπίτι των εργαζομένων

422

Χιλιάδες κόσμου πέρασαν σήμερα από το οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια.

Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο σπίτι των εργαζομένων ενώ παρόν ήταν και η οικογένεια του Δημήτρη, η οποία δέχθηκε τα συλλυπητήρια του απλού κόσμου.

Στο οίκημα της ΠΕΟ, τη σορό υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, στελέχη του ΑΚΕΛ, καθώς και εκατοντάδες απλοί άνθρωποι.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, ελληνοκύπριοι, τουρκοκύπριοι, ξένοι, ανάπηροι, υπερήλικες υποβασταζόμενοι από συγγενείς τους. Ήρθαν όλοι για να αποχαιρετήσουν ένα δικό τους άνθρωπο.

Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες κόσμους έσκυψε πάνω από το φέρετρο και αποχαιρέτισε τον Δημήτρη Χριστόφια.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια του ήταν επίσης εκεί και δέχθηκαν την αγκαλιά, τη χειραψία του απλού κόσμου. Ήταν εκεί περήφανοι και αγέρωχοι όπως έζησε και πέθανε ο Δημήτρης.

Γύρω από το φέρετρο υπήρχε συνεχώς τιμητική φρουρά. Ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος, φίλοι και εκτιμητές, άνθρωποι του πολιτισμού κ.α. στάθηκαν για λίγα λέπτα δίπλα στον Δημήτρη ως ένδειξη υψηλής τιμής.