Έρχονται απεργιακά μέτρα και στα αεροδρόμια μετά την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης

881

Προς απεργιακά μέτρα οδεύουν οι εργαζόμενοι της Swissport στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μετά την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης από την εταιρεία.

Οι Συντεχνίες των εργαζομένων ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ απέστειλαν σήμερα επιστολή προς την Διεύθυνση της  Swissport Ltd, με κοινοποίηση στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, αναφέροντας ότι εν συνεχεία της επιστολής τους ημ. 11 Μαρτίου 2022 που αφορά την παραβίαση του άρθρου 1 της συλλογικής σύμβασης, δοκιμαστική περίοδος συνεχίζεται παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας ότι θα εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση όσο αφορά τις μονιμοποιήσεις του επηρεαζόμενου προσωπικού.

Οι Συντεχνίες τονίζουν ότι δυστυχώς διαπίστωσαν χθες ότι η εταιρεία προχώρησε σε μονιμοποίηση με μερική απασχόληση του προσωπικού, «γεγονός το οποίο θεωρούμε κοροϊδία, εκμετάλλευση των εργαζομένων και παραβίαση της συλλογικής σύμβασης».

Ενημερώνουν παράλληλα την εταιρεία ότι θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις του προσωπικού και στα δυο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για εξουσιοδότηση για λήψη απεργιακών μέτρων.

Καταλήγοντας στην επιστολή τονίζεται ότι: «αναμένουμε άμεσα να εφαρμόσετε πλήρως το άρθρο της συλλογικής σύμβασης και της νομοθεσίας με τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που έχουν συμπληρώσει 9 μήνες προϋπηρεσία με πλήρη απασχόληση και όλων των ωφελημάτων που προνοεί η συλλογική σύμβαση».

Την Τρίτη 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων της Swissport, στα γραφεία της ΣΕΚ Λάρνακας, με θέμα την εξουσιοδότηση των Συντεχνιών για λήψη απεργιακών μέτρων για την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης από την εταιρεία στο θέμα των μονιμοποιήσεων.