Έτοιμοι για επ’ αόριστον απεργία στον ΟΣΕΑ

303

Έτοιμοι για να κατέλθουν σε επ’ αόριστον στάση εργασίας, δηλώνουν ότι είναι οι οδηγοί και το προσωπικό του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) και των Υπεραστικών Λεωφορείων, οι οποίοι θα επιστρέψουν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο στη Λευκωσία όπου θα ληφθεί απόφαση για την προσφυγή των Υπεραστικών Λεωφορείων εναντίον της συμφωνίας Υπουργείου Μεταφορών και νέας κοινοπραξίας λεωφορείων.
 
Σε υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) καλούν το Διοικητικό Δικαστήριο και το Υπουργείο Μεταφορών «να κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κατακύρωση των προσφορών και να εκτιμήσουν την εμπειρία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας η οποία τάσσεται σύσσωμη στο πλευρό της εταιρείας και των εργαζομένων του ΟΣΕΑ».
 
Οι λεωφορειούχοι επαρχίας Αμμοχώστου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο Λευκωσίας και ακολούθως κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μεταφορών από όπου όμως αναχώρησαν εντός ολίγου προκειμένου να επιστρέψουν στη βάση τους και να εξυπηρετήσουν τα μαθητικά δρομολόγια του μεσημεριού.
 
 Στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι του ΟΣΕΑ εκφράζουν «φόβους για το καθεστώς εργοδότησης με τη νέα κοινοπραξία και για τον τρόπο λειτουργίας της» για να προσθέσουν ότι «οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές που εφάρμοσε η κοινοπραξία στην περίπτωση των δημοσίων συγκοινωνιών της Μάλτας είναι ενδεικτικές για τις προθέσεις τους».
 
Σημειώνουν ότι «η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των ωφελημάτων μας είναι αδιαπραγμάτευτες ενώ η  δέσμευση για διατήρηση των υπαλλήλων και των κεκτημένων μας για μόνο 1 χρόνο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».
 
Ο ΟΣΕΑ διερωτάται «τι θα εμποδίσει την κοινοπραξία να μας αντικαταστήσει με φθηνό και αμφιβόλου ικανοτήτων οδηγούς από το εξωτερικό, με ολέθριες συνέπειες από τη στιγμή που στη Μάλτα η ίδια εταιρεία φέρνει οδηγούς από το Πακιστάν για να κρατήσει το μισθολόγιο σε μισθούς πείνας».
 
Προσθέτουν ότι «οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με λογιστικές κερδοζημιές» καλώντας το Υπουργείο Μεταφορών, «να διεξάγει έρευνα αξιολόγησης και ικανοποίησης του επιβατικού κοινού από τον ΟΣΕΑ για να διαφανεί η έκταση της κοινωνικής μας προσφοράς».