ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να καλύψει όλους τους εργαζόμενους των αμιγώς τουριστικών περιοχών

495

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας αφήνουν εκτός στήριξης μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. Οι εργαζόμενοι των αμιγώς τουριστικών περιοχών, όπως η Αγία Νάπα, ο Πρωταράς και άλλες, των οποίων η εργασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τουριστική βιομηχανία αφέθηκαν έξω από τις εξαγγελίες της Υπουργού, που προφανώς παραγγέλθηκαν άρον άρον για τις ανάγκες της προεκλογικής του Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ.
“Μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναγνωρίσει το γεγονός ότι οι περιοχές της Κύπρου που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό, έμειναν κλειστές ή δούλεψαν ελάχιστα το 2020. Το δε 2021 καθυστέρησαν να ανοίξουν και έκλεισαν νωρίς, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι τους να μην έχουν συμπληρώσει έξι μήνες εισφορών στις κοινωνικές ασφαλίσεις και ως εκ τούτου να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ανεργιακό επίδομα”.
Η κυβέρνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, οφείλει να λάβει μέτρα για την τουριστική βιομηχανία συνολικά. Υπάλληλοι σε καταστήματα, θαλάσσια σπορ, μπυραρίες, εστιατόρια, γραφεία ενοικιάσεως οχημάτων, και σε άλλες συναφείς επιχειρήσεις στις τουριστικές περιοχές, είναι εκτεθειμένοι όπως ακριβώς και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και πρέπει άμεσα να καλυφτούν, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να αιτηθούν ανεργιακό επίδομα.