Ανανεώσεις Συλλογικών Συμβάσεων σε δυο μεγάλες εταιρείες

0
151

Δύο Συλλογικές Συμβάσεις ανανεώθηκαν πρόσφατα και αφορούν τους εργαζόμενους στις εταιρείες «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΛΤΔ» και «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΚΕΜΙΚΑΛΣ» στη Λευκωσία και «LCA DOMIKI».

Συγκεκριμένα, οι Συντεχνίες ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ και η αντίστοιχη της ΣΕΚ και οι εταιρείες «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΛΤΔ» και «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΚΕΜΙΚΑΛΣ» υπέγραψαν την ανανέωση της Σύμβασης που αφορά 100 εργατοϋπαλλήλους. Η ανανεωμένη Σύμβαση θα ισχύει για 2.5 χρόνια (1/7/2019-31/12/2021) και προνοεί την επαναλειτουργία του θεσμού του Ταμείου Προνοίας.

Επίσης, ανανεώθηκε η Συλλογική Σύμβαση μεταξύ της «LCA DOMIKI» και των Συντεχνιών ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ και των αντίστοιχων της ΣΕΚ και της ΔΕΟΚ. Η Σύμβαση είναι διετής (1/1/2020-31/12/2021) και αφορά 25 εργαζόμενους. Η ανανεωμένη Σύμβαση προνοεί την επιστροφή μισθών και ωφελημάτων και αύξηση του ποσοστού εισφοράς στο Ταμείο Ευημερίας. Τα πιο πάνω κοστολογούνται στο ύψος του 3.75%.

Όπως δήλωσε στο «Ε.Β.» ο Γ.Γ. της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Χαράλαμπος Πρατσής, “παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία, εντούτοις το Συνδικαλιστικό Κίνημα πέτυχε την ανανέωση των Συμβάσεων προς όφελος των εργαζομένων στις εν λόγω εταιρείες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here