Αναστάληκε η στάση εργασίας των ωρομίσθιων στον ΟΚΥΠΥ

345

Μετά την εξαγγελία της απόφασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού μελών της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και της αντίστοιχης Συντεχνίας της ΣΕΚ για προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία για σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, ο ΟΚΥΠΥ κάλεσε τις Συντεχνίες σε συνάντηση που έγινε την περασμένη βδομάδα.

Στη συνάντηση επήλθε συμφωνία σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι και αφορούσαν παραβίαση των όρων απασχόλησης του Ωρομίσθιου Προσωπικού και άνιση μεταχείριση  μέρος του προσωπικού του ΟΚΥΠΥ ενώ κάποια άλλα εκκρεμούν και αναμένεται να γίνουν αποδεκτά από την εργοδοτική πλευρά εντός των ημερών.

Ως εκ τούτου, το ΩΚΠ του ΟΚΥΠΥ ανέστειλε την στάση εργασίας του αλλά επιφυλάσσεται για τη συνέχεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενων δυναμικών μέτρων αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της εργοδοτικής πλευράς για τα δίκαια αιτήματά του.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι ζητούν εφαρμογή του Ταμείου Προνοίας στο νεοπροσληφθέν προσωπικό ώστε να μην παραβιάζονται οι συμφωνίες και οι κανονισμοί απασχόλησης που υπάρχουν και να μην αδικούνται εργαζόμενους οι οποίοι βιώνουν άνιση μεταχείριση.

Επίσης, ζητούν να δίνονται βεβαιώσεις από όλες τις διευθύνσεις στο Ωρομίσθιο Προσωπικό που συμπληρώνει 12 μήνες απασχόλησης ώστε να εντάσσεται στο μόνιμο προσωπικό, να πληρώνονται τα επιδόματα βάρδιας σε όλους τους εργαζόμενους, οι επιστάτες να επιλέγονται μέσα από δίκαιη και θεσμοθετημένη διαδικασία και να μην γίνονται ευνοιοκρατικές αναθέσεις καθηκόντων.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που θέτουν επιτακτικά οι εργαζόμενοι και οι Συντεχνίες τους έχει να κάνει με την στελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων με Ωρομίσθιο προσωπικό.

Τέλος, ζητούν να υπάρχει μεταξύ της Διεύθυνσης και της Κεντρικής Διοίκησης συνεννόηση, συντονισμός, κοινή αντιμετώπιση και εφαρμογή αποφάσεων που να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον ΟΚΥΠΥ.

Σημειώνουμε ότι νέα συνάντηση μεταξύ των Συντεχνιών και του ΟΚΥΠΥ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου.