ΓΓ ΠΕΟ: Πιο κοντά στο στόχο για πλήρη απόδοση της ΑΤΑ

205

Στόχος της ΠΕΟ δεν ήταν μια μεταβατική συμφωνία, αλλά η καταβολή της ΑΤΑ στο 100%, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η ΓΓ της ΠΕΟ. Η Σ. Χαραλάμπους είπε η απόφαση της ΠΕΟ για να δοθεί θετική απάντηση στην μεσολαβητική πρόταση του υπουργού εργασίας, έγινε ύστερα από αξιολόγηση των δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο δομημένος διάλογος θα γίνει στη συνέχεια στη βάση της μεταβατικής συμφωνίας που έληξε.

Η ΓΓ της ΠΕΟ τόνισε ταυτόχρονα ότι αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει μια τεράστια ευθύνη, καθώς πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας της ΑΤΑ, να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάταξη και να αρχίσει τον διάλογο για την πλήρη καταβολή της, αλλά και την επέκταση της εκεί όπου υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις. Ο δρόμος για να διευρυνθεί η ΑΤΑ είναι μέσω των συλλογικών συμβάσεων, εξήγησε.

Η ΓΓ της ΠΕΟ υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν τα θετικά από τη χθεσινή συμφωνία που μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο που είναι η πλήρης καταβολή του τιμαρίθμου. Πρέπει, πρόσθεσε να είμαστε περήφανοι που διατηρήσαμε την ΑΤΑ για να δώσουμε τη μάχη κατά των εργοδοτών που θέλουν την κατάργηση της. Την ίδια στιγμή κατήγγειλε τόσο την παρούσα όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν ήταν αποφασιστικές στην απαίτηση των εργοδοτικών οργανώσεων για κατάργηση της ΑΤΑ.