ΓΓ ΠΕΟ: “Προκλητικό να μιλούν για απολύσεις”

290

Εκπληκτικό χαρακτήρισε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης το γεγονός ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις μιλούν για απολύσεις την ώρα που ετοιμάζεται το κράτος να καταθέσει συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς τεράστιους με τη συναίνεση και τη συγκατάθεση των πολιτικών δυνάμεων ώστε να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας.

«Είναι πραγματικά προκλητικό να μιλούν για απολύσεις, αφού είναι ξεκάθαρο πως κάθε επιχείρηση μπορεί να ενισχυθεί με πολύ σημαντικά ποσά για να μην προβούν σε απολύσεις. Δεν μπορούν να θέλουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο», τόνισε ο ΓΓ της ΠΕΟ σχολιάζοντας με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «inbusinessnews» την απαίτηση της ΟΕΒ για απολύσεις εργαζομένων.

Να στηριχθούν μόνο οι επιχειρήσεις που δεν θα απολύσουν

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στον ΑΣΤΡΑ ο οποίος σχολιάζοντας την πρόταση της ΟΕΒ για απολύσεις και περικοπές μισθών σε υπαλλήλους του Δημόσιου, χαρακτήρισε ως σημαντικό να στηριχθούν μόνο εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν θα απολύσουν εργαζόμενους. Δεν πρέπει, είπε, κάποιοι να βιαστούν καθώς σε αυτή τη φάση πρέπει να συζητηθεί πρώτα πως θα πληρωθεί ο κόσμος στο τέλος του μήνα.