Διαιωνίζονται με πρόσχημα την πανδημία τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

357

Σε κοινή Συνεδρία των Εκτελεστικών Συμβουλίων των Συντεχνιών ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ στις 29/06/2021 εξετάστηκαν οι εκκρεμότητες της παραχώρησης του 13ου μισθού, των αδειών, των συμφωνημένων αυξήσεων και άλλων ωφελημάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Τα ΕΣ των δύο Συντεχνιών εκτιμούν, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, ότι η διαιώνιση αυτών των προβλημάτων με το πρόσχημα των επικρατουσών συνθηκών λόγω πανδημίας, δεν εξυπηρετεί αλλά απεναντίας υπονομεύει την επαναφορά στην ομαλότητα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ταυτόχρονα εντείνει  την απογοήτευση ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι ευρίσκονται εκτός εργασίας εδώ και 2 σχεδόν χρόνια.

Ήδη εκατοντάδες από αυτούς έχουν αποχωρήσει από τις εργασίες τους κάτω από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί, την έλλειψη ευαισθησίας για τα προβλήματα τους τόσον από τους εργοδότες τους αλλά και από την πολιτεία, τονίζουν οι δυο Συντεχνίες οι οποίες επανειλημμένα δήλωσαν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν να βρεθούν συναινετικές λύσεις στα προβλήματα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν γενικά αλλά και ειδικά σε συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ σημειώνουν ότι μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρει το Υπουργείο Εργασίας το οποίο ενώ έχει ενώπιον του την διαφορά αυτή από τον περασμένο Φλεβάρη, αποφεύγει να προχωρήσει σε καθορισμό συνάντησης για συζήτηση και επίλυση των εκκρεμοτήτων αυτών.

Καλούν, τέλος, το Υπουργείο όπως συγκαλέσει άμεσα συνάντηση των μερών για επίλυση αυτών των προβλημάτων.