Διεκδικούν ακόμα τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι της J&P OVERSEAS LTD

730

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρεία J&P OVERSEAS LTD πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία στην οποία συζητήθηκαν τρόποι διεκδίκησης των δεδουλευμένων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όπως είναι γνωστό, δεκάδες Κύπριοι που απασχολούνταν στις εργασίες της εταιρίας στη Σαουδική Αραβία βρέθηκαν ξεκρέμαστοι, μετά το κλείσιμο της εταιρείας. Η J&P Overseas από το 2018 μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει τους μισθούς, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις εισφορές στο Ταμείο Προνοίας που οφείλει στους εργαζόμενους, παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τόσο από τους ίδιους όσο και από τις Συντεχνίες.

Στη Συνέλευση αποφασίστηκαν οι εξής ενέργειες:

1. Αποστολή ξανά της ταυτάριθμης επιστολής με ημερομηνία  8/9/2021, στα κόμματα ΔΗΣΥ και  ΕΔΕΚ, που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν καθόρισαν συνάντηση με τους εργαζόμενους και τις Συντεχνίες για να ακούσουν το πρόβλημά τους.

2. Να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες ώστε να κληθεί αντιπροσωπεία των Συντεχνιών και των εργαζομένων στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής με στόχο  να εξευρεθεί τρόπος να κληθούν και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.

3. Να σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκ μέρους των Συντεχνιών για συνάντηση που θα συζητήσει το πρόβλημα των εργαζομένων.

4. Να ληφθούν μέτρα και να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις με στόχο την άσκηση πίεσης στους μετόχους της εταιρείας.