Ενιαία Συλλογική Σύμβαση ζητούν ΠΕΟ και ΣΕΚ από ΚΕΔΙΠΕΣ – ΑΛΤΑΜΙΡΑ

338

Η συνομολόγηση Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης και εναρμόνιση των όρων απασχόλησης η οποία θα δεσμεύει σε κάθε περίπτωση τον οποιονδήποτε εργοδότη για το μέλλον, είναι ο μόνος τρόπος εξασφάλισης των συμφερόντων των εργαζομένων σε ΚΕΔΙΠΕΣ και ΑΛΤΑΜΙΡΑ, σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Στην ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες αναφέρονται σε εγκύκλιο η οποία εστάλη στις 20/1/2020 από το ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ για την παραχώρηση ετήσιας προσαύξησης με βάση τις κλίμακες των πρώην ΣΠΙ, όπου αναφέρεται ως επιτυχία η παραχώρηση της.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ με εγκύκλιο τους ερμήνευσαν τη μονομερή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ για την παραχώρηση της ως προσπάθεια επίτευξης θετικού κλίματος, αλλά τόνισαν ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα ως προς την υποχρέωση της εταιρείας για υπογραφή της πρότασης της για ενιαία Συλλογική Σύμβαση με επαναφορά των αποκοπών, βάσει της συμφωνίας πλαίσιο, το ενιαίο μισθολόγιο και επαναφορά ποσοστού του Ταμείου Προνοίας», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «αναφέραμε στη συνάντηση μας στο ΔΣ ΚΕΔΙΠΕΣ και επαναλαμβάνουμε και τώρα ότι η θέση μας είναι ότι οι προσαυξήσεις θα πρέπει να παραχωρηθούν σύμφωνα με την τοποθέτηση στις νέες κλίμακες όπως αυτές αναγράφονται τόσο στην πρόταση που έδωσαν σε όλες τις συντεχνίες όσο και με επιστολή τους προς έκαστο υπάλληλο της ΚΕΔΙΠΕΣ και ΑΛΤΑΜΙΡΑ  για αποδοχή αυτής της πρότασης».

Σημειώνεται ότι όλοι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι θα τοποθετούντο στο πρώτο σκαλοπάτι της νέας κλίμακας τους και θα είχαν πολύ μεγαλύτερο όφελος πέραν της προσαύξησης των 75 ευρώ.

Οι δύο συντεχνίες ξεκαθαρίζουν όσον αφορά το αποσπασμένο προσωπικό της ΑΛΤΑΜΙΡΑ, ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε μονομερή κατάργηση του δικαιώματος επιστροφής στη ΚΕΔΙΠΕΣ, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει νέα συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει και θα αποζημιώνει όλα τα χρόνια υπηρεσίας στον Συνεργατισμό από την πρώτη ημέρα,  με εθελοντικό σχέδιο αποχώρησης και παραμονή στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ».

«Σταματήστε να λαϊκίζετε χωρίς να σκέφτεστε τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων τόσο στην ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και στην ALTAMIRA, αφού ο μόνος τρόπος για εξασφάλιση τους είναι η συνομολόγηση Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης και εναρμόνιση των όρων απασχόλησης η οποία θα δεσμεύει σε κάθε περίπτωση τον οποιονδήποτε εργοδότη για το μέλλον και όχι συμφωνίες του τύπου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο και να τους δίνουμε μάλιστα και συγχαρητήρια», σημειώνουν, μεταξύ άλλων.

ΠΕΟ και ΣΕΚ διαβεβαιώνουν επίσης ότι συνεχίζουμε τον αγώνα τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο, «απαιτώντας εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων και συμφωνιών που πήραν απέναντι μας αλλά και γραπτώς απέναντι σας και να είστε σίγουροι ότι τίποτε και ποτέ δεν χαρίζουμε σε κανέναν».