Ετοιμάζονται για ανανέωση της Σύμβασης οι οικοδόμοι

517

Το σχέδιο αιτημάτων που θα υποβληθούν ενόψει της λήξης της Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία συζητήθηκε σε Παγκύπρια σύσκεψη των στελεχών της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ. Η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στην οικοδομική λήγει την 31η Μαΐου 2022.

Σημειώνουμε ότι την ώρα που η εφημερίδα μας ήταν στο τυπογραφείο πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Συμβουλίων των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ και ΣΕΚ για την συζήτηση και έγκριση του σχεδίου ώστε να υποβληθούν στην εργοδοτική πλευρά.

Εν τω μεταξύ, η ενοποιημένη Συντεχνία Οικοδόμων ΠΕΟ πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα Ακτίβ στελεχών σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τη Συντεχνία και τη δράση της μετά την ενοποίηση. Εξετάστηκε επίσης η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τα προβλήματα των εργαζομένων καθώς και οι διεκδικήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΠΕΟ και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την επαναφορά της ΑΤΑ, τον κατώτατο μισθό, την εργοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες, την κατάργηση του πέναλτυ 12% κτλ.