Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα ασθενείας

1055

Ξεκίνησε από σήμερα η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα ασθενείας μέσω της ιστοσελίδας των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων (https://cge.cyprus.gov.cy/cylogin/core/login?signin=63fb2e49806eb05eaa4b346979fdf8a9).

Στόχος της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το επίδομα ασθενείας είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή του επιδόματος αλλά αυτό θα φανεί στην πράξη σύντομα.

Σήμερα, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ημερομηνία εξέτασης διαφόρων επιδομάτων του ΤΚΑ, για το επίδομα ασθενείας εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 25/10/2021.

Προτάσεις ΠΕΟ για διευκόλυνση των εργαζομένων

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες η ΓΓ της ΠΕΟ απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας επισημαίνοντας ότι αρκετοί εργαζόμενοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και ούτε έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα είτε να ζητούν εξυπηρέτηση από άλλους είτε να καθυστερούν ή να αμελούν να υποβάλουν αίτηση με αποτέλεσμα να έχουν απώλειες σε επιδόματα.

Η ΠΕΟ πρότεινε παράλληλα δύο εισηγήσεις:

Α) Να πραγματοποιηθούν συναντήσεις λειτουργών  Τμημάτων του Υπουργείου σας (Υ.ΚΑ Τ.Ε.) που έχουν να κάνουν με αυτές τις διαδικασίες, με στελέχη της ΠΕΟ για να ενημερωθούν και να καταρτιστούν έτσι που με τη σειρά τους να βοηθούν τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Β) Με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διαδικασίας να συνεχιστεί για ένα διάστημα και η υφιστάμενη διαδικασία μέχρι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν ή και να εξοικειωθούν με την νέα διαδικασία.