Η ΠΕΟ δεν πρόκειται να αποδεχτεί επέκταση του ορίου σύνταξης

281

Ως απόλυτες χαρακτηρίζει η ΠΕΟ τις τοποθετήσεις της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής για το συνταξιοδοτικό, τονίζοντας σε ανακοίνωση της ότι η Υπουργός κατά  τρόπο αδόκιμο, ανοίγει δημόσια συζήτηση.

Η ΠΕΟ ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση της ότι:

  • “Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι συντρέχουν λόγοι να τεθεί θέμα επέκτασης της συντάξιμης ηλικίας. Η ΠΕΟ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο.
  • Σε ότι αφορά την μείωση 12% στις συντάξεις σε όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους, φαίνεται με βάση δηλώσεις που έγιναν να απόρριψε κατηγορηματικά το καθολικά αίτημα των εργαζομένων για κατάργηση του. Αυτές οι δηλώσεις την ώρα που έχει αποφασιστεί τριμερές διάλογος είναι προβληματικές και καθόλου εποικοδομητικές.
  • Η βιωσιμότητα του Τ.ΚΑ είναι σημαντική. Δεν μπορεί όμως η βιωσιμότητα να τίθεται κατά απόλυτο τρόπο πάνω από την ανάγκη για ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και να χαρακτηρίζεται από επαρκή και δίκαιη ανταποδοτικότητα.”

Η ΠΕΟ καλεί την Υπουργό Εργασία, να συγκαλέσει άμεσα το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για έναρξη του διαλόγου για το ζήτημα του ΤΚΑ, με στόχο την εξεύρεση δίκαιων και κοινωνικά ισορροπημένων λύσεων.