Η ΠΣΟ τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας

280

Η ΠΣΟ τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με κεντρικό σύνθημα: ‘Ίσα Δικαιώματα στην Υγεία και την Ασφάλεια, στην Εργασία και την Κοινωνία – Τέρμα στην ενδοοικογενειακή βία κατά των Γυναικών’.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 8 Μαρτίου 2021 συμμετείχαν γυναίκες στελέχη των οργανώσεων  μελών της ΠΣΟ πέραν από 35 χώρες.  Ο Γ.Γ. της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος στον χαιρετισμό του, έστειλε αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τις διαβεβαίωσε ότι για την ΠΣΟ ο αγώνας για ισότητα και ισοτιμία αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι του ταξικού  αγώνα  ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στον αγώνα για προστασία και ευημερία της εργατικής τάξης.

Οι συμμετέχουσες έστειλαν το δικό τους μήνυμα καταθέτοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της γυναίκας σε όλους τους τομείς.

Από μέρους της ΠΕΟ συμμετείχε η Γραμματέας του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, Μαρίνα Σταυρινού Κούκου η οποία έστειλε αγωνιστικό συναδελφικό χαιρετισμό και ευχήθηκε καλούς αγώνες σε όλες τις προοδευτικές γυναίκες που αγωνίζονται για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.  Τόνισε επίσης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι παντού τα ίδια και για να επιλυθούν χρειάζονται πολιτικές και μέτρα. Δυστυχώς οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αναπτύσσονται κάθε άλλο αυτό πράττουν αφού είναι  η αιτία ύπαρξης των ανισοτήτων, της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας.

Τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για να ανακοπεί η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους να βιώνουν την άγρια εκμετάλλευση του καπιταλιστικού συστήματος είναι η οργάνωση, η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας.

Τέλος, οι συμμετέχουσες με ένα λουλούδι, με ένα ποίημα, με ένα τραγούδι απότισαν φόρο τιμής στις γυναίκες ηρωίδες που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία covid-19.

Η ΠΕΟ αφιέρωσε το ποίημα ‘Ψωμί και Τριαντάφυλλα’.