Θέμα ασφάλειας στα λεωφορεία θέτουν οι Συντεχνίες

328

Θέμα ασφάλειας στα λεωφορεία θέτουν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ με αφορμή περιστατικό κατά το οποίο οδηγός λεωφορείο έπεσε θύμα κλοπής, ενώ είχε κατεβεί από το λεωφορείο του για να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο δρομολογητή.
 
Οι Οργανωτικοί Γραμματείας των δύο συντεχνιών απέστειλαν σχετική επιστολή προς την NPT – Nicosia Public Transport με αφορμή περιστατικό κλοπής οδηγού λεωφορείου στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το Holiday Inn. 
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι δύο συντεχνίες σε επιστολή τους προς την ανάδοχο εταιρεία, ο  οδηγός κατέβηκε από το λεωφορείο του, έκλεισε τις πόρτες και πήγε με τον υπεύθυνο δρομολογητή του στο γραφείο απέναντι από το χώρο στάθμευσης για να ρυθμίσουν τις άδειες ανάπαυσης οι οποίες του έχουν απομείνει.  Όταν σε 10 περίπου λεπτά επέστρεψε στο λεωφορείο του, βρήκε τις πόρτες ανοιχτές και τους δείκτες του λεωφορείου να αναβοσβήνουν. Από το λεωφορείο έλειπαν τα χρήματα του.
 
«Με βάση το σημερινό συμβάν θέτουμε ξανά επιτακτικά το θέμα ασφάλειας των λεωφορείων. Οι οδηγοί πρέπει να έχουν κλειδιά για να  κλειδώνουν τα λεωφορεία τους σε περίπτωση που θα πρέπει να απομακρύνονται από αυτά για δικαιολογημένους λόγους. Δεν είναι μόνο για θέματα κλοπής, αλλά και δολιοφθοράς η οποία μπορεί να γίνει στα λεωφορεία όταν ο οδηγός δεν είναι κοντά στο λεωφορείο», αναφέρεται στην επιστολή.
 
Διερωτώνται τέλος πώς να απομακρύνεται ο οδηγός από το λεωφορείο του όταν νιώθει ότι αυτό δεν είναι ασφαλές;