Κλιμάκωση των μέτρων αποφάσισαν οι απεργοί στον Δήμο Πάφου

331

Κλιμάκωση των μέτρων αποφάσισαν οι απεργοί στον Δήμο Πάφου καλώντας παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων.

Αυτούσια η ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ που εκδόθηκε πριν από λίγο, μετά την Γενική Συνέλευση των απεργών:

“Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Τρίτη 3/3/2020, η 24ωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στην υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου Πάφου. Αιτία για τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων ήταν η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων.Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν την απόφαση αυτή των εργαζομένων ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ συζήτησαν αρκετές φορές στο παρελθόν το όλο θέμα με το Δήμο και τον είχαν προειδοποιήσει ότι σε μια τέτοια απόφαση θα αντιδρούσαν δυναμικά.Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της απεργίας πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να καλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα, οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους την παραμονή της Υπηρεσίας στο Δήμο. Ταυτόχρονα καλούν το Δήμο να προχωρήσει στην αγορά νέων οχημάτων και στην σωστή στελέχωση της υπηρεσίας με μόνο στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες . Αποφάσισαν επίσης όπως κλιμακώσουν τα μέτρα με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης σε χρόνο που θα καθοριστεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τους εργαζόμενους. Τέλος οι εργαζόμενοι απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή τους έχει δημιουργήσει. Πρέπει όμως να κατανοήσουν τόσο ως δημότες όσο και ως εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές που στοχεύουν στην απορύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι συνέπειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό γι αυτό και ζητούμε την συμπαράσταση τους.”