Κλιμακώνουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάφου

339

Κλιμάκωση των μέτρων με πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 10 και 11 Μαρτίου αποφάσισε ομόφωνα η Γενική ΣΥνέλευση των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δ.Σ. για πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων.

Καλούν παράλληλα, για ακόμα μια φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες.

Επισημαίνουν ακόμα, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις όπου Δήμοι προχώρησαν με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων σε ανάδοχο, δεν διασφαλίστηκαν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, κάτι που οδήγησε σε εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζόμενων και σε προβλήματα για τους δημότες με την μη παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης.