Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό από τους εκπαιδευτικούς

358

Τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτών που απασχολούνται στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοίνωσαν οι Συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ. Παράλληλα εξήγγειλαν νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την ερχόμενη Πέμπτη:

“Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η εξαγγελθείσα επ’ αόριστον απεργία των εκπαιδευτικών των ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ. Αυτή την εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί των εν λόγω προγραμμάτων συνεχίζουν τα απεργιακά τους μέτρα με αποχή από τα μαθήματα τους και με καθιστική διαμαρτυρία  έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 27/05/2021. (Η ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί αργότερα).

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα  και θα κλιμακώνονται με παγκύπριες στοχευμένες κινητοποιήσεις οι οποίες θα ανακοινώνονται εν ευθέτω χρόνο.

Επίσης έχει παρθεί απόφαση για ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη κάποιων από τους απεργούς το οποίο θα λειτουργήσει στοχευμένα αναλόγως των οικονομικών αναγκών και δυσκολιών. Το εν λόγω ταμείο θα λειτουργήσει με κριτήρια.

Ο αγώνας για κατάργηση του καθεστώτος απασχόλησης της αγοράς υπηρεσιών συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.”