Οικοδόμοι ΠΕΟ: Συνεχίζεται ο αγώνας των πρώην εργαζομένων της J&P Overseas

405

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΑΚΕΛ προς τους πρώην εργαζόμενους της J&P Overseas (Ιωάννου & Παρασκευαΐδης) εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Στέφανος Στεφάνου σε συνάντηση που είχε μαζί τους στις 23 Σεπτεμβρίου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου και εκπρόσωποι των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΔΕΟΚ ενώ από μέρους του ΑΚΕΛ παρευρέθηκε επίσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος και μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως είναι γνωστό, δεκάδες Κύπριοι που απασχολούνται στις εργασίες της εταιρίας στη Σαουδική Αραβία βρέθηκαν, με το κλείσιμο της εταιρίας, ξεκρέμαστοι. Η J&P Overseas από το 2018 μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει τους μισθούς, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις εισφορές στο Ταμείο Προνοίας που οφείλουν στους εργαζόμενους. Το ΑΚΕΛ είχε θέσει από τον Δεκέμβριο του 2020 το ζήτημα στη Βουλή εγγράφοντας το αυτεπάγγελτα στην Επιτροπή Εργασίας.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων, ο Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε τους εκπρόσωπους των εργαζομένων ότι το ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και στη Βουλή αλλά προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιωθούν οι πρώην εργαζόμενοι της J&P Overseas.

Σε δηλώσεις του στο «Ε.Β.» ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ τόνισε πως το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και αποτελεί πρόκληση προς την Κυπριακή κοινωνία. «Τόσες οικογένειες εργαζομένων αδικούνται κατάφορα αφού τους οφείλουν τα δεδουλευμένα τους καθώς και εισφορές τόσο στα Ταμεία Προνοίας όσο και στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η εταιρεία κρύβεται πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες», κατήγγειλε και διαβεβαίωσε ότι η Συντεχνία Οικοδόμων ΠΕΟ θα συνεχίσει τον αγώνα της για να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι που ξενιτεύτηκαν για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».