Οι Συντεχνίες προειδοποιούν με απεργία στον κλάδο μεταλλουργίας

334

Οι συντεχνίες ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ και ΣΕΜΜΗΚ – ΠΕΟ ζητούν από τον Σύνδεσμο Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου (ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ) όπως κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης στον κλάδο μεταλλουργίας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου.

Οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι η δεκαήμερη προειδοποίηση που είχαν δώσει στον Σύνδεσμο με προηγούμενη επιστολή τους μετά την επισημοποίηση του αδιεξόδου από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας στις διαπραγματεύσεις για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης στον κλάδο λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2020.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Σύνδεσμος σας θα κάνει δεύτερες σκέψεις για ειρηνική λύση της διαφοράς και διατήρηση της εργασιακής ειρήνης για το καλό της βιομηχανίας, των εργαζομένων και του τόπου», αναφέρουν οι δύο συντεχνίες, υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε γενικές συνελεύσεις, έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.

ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ και ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ σημειώνουν ότι παραμένουν στη διάθεση του Συνδέσμου «για την αναζήτηση ομαλής διευθέτησης προς αμοιβαίο όφελος».