Ο κύβος ερρίφθη… Υπό κατάσταση απεργίας η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

256

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ συνήλθαν σήμερα 9 Μαρτίου 2020 σε κοινή συνεδρία και αποφάσισαν να θέσουν υπό κατάσταση απεργίας την Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι για τους εργαζόμενους και τις Συντεχνίες μετά την οργανωμένη από τους ξενοδόχους -και απ’ ότι διαφάνηκε εκ των πραγμάτων, καθοδηγούμενη από τους Συνδέσμους των Ξενοδόχων- παρερμηνεία σημαντικών προνοιών της συμφωνίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

“Κατά τη συνεδρία συζητήθηκε η εισήγηση των Εκτελεστικών Συμβουλίων των δύο Συντεχνιών για την λήψη μέτρων στη ξενοδοχειακή βιομηχανία ένεκα της παραβίασης της Συμφωνίας ανανέωσης της συλλογικής Σύμβασης που επετεύχθη στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

Τα Διοικητικά Συμβούλια ομόφωνα αποφάσισαν και θέτουν την Ξενοδοχειακή Βιομηχανία υπό κατάσταση απεργίας”, αναφέρει κατά λέξη η ανακοίνωση των Συντεχνιών.

Πλέον αναμένονται απεργίες στα ξενοδοχεία και εάν οι ξενοδόχοι επιμένουν στην παρερμηνεία προνοιών της συμφωνίας, πιθανότατα να έχουμε και κλιμάκωση απεργιών προ της έναρξης της τουριστικής περιόδου.