ΠΕΟ: Εργοδότες και Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα εργατικά ατυχήματα

325

Ανακοίνωση σχετικά με το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα εξέδωσε η ΠΕΟ σημειώνοντας ότι ακόμα ένας εργαζόμενος δεν θα επιστρέψει στην οικογένειά του. “Σε αυτές τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, με τον καύσωνα να χτυπάει 40άρια, κάποιοι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από αφόρητες συνθήκες σε ανοικτούς χώρους, χωρίς επαρκή μέτρα ασφάλειας και υγείας” τονίζει η ΠΕΟ εκφράζοντας τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου, ενός ακόμα που έγινε θυσία για το μεροκάματο, ενός ακόμα στη μεγάλη λίστα των νεκρών εργατών.

Για ακόμα μια φορά η ΠΕΟ επαναλαμβάνει την απαίτηση της επιτέλους οι εργοδότες να αναλάβουν την ευθύνη τους και να λαμβάνουν, όπως προνοεί και η νομοθεσία όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων. “Τα κέρδη δεν μπορεί να τίθενται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι κάτι για το οποίο ποτέ δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε” διαμηνύει η ΠΕΟ προσθέτοντας ότι τεράστιες ευθύνες για την εφαρμογή του νόμου και για επαρκείς ελέγχους έχει και το Υπουργείο Εργασίας το οποίο πρέπει να περάσει από τις διακηρύξεις στις πράξεις.

Η ΠΕΟ έχει καταθέσει πολλές φορές συγκεκριμένες εισηγήσεις για μέτρα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων, για μέτρα που στοχεύουν στην υποχρέωση των εργοδοτών να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους τους σε θέματα ασφάλειας και υγείας αλλά και για μέτρα που οδηγούν στον καλύτερο έλεγχο. “Για την ΠΕΟ το ζήτημα της ασφάλειας και της υγείας είναι κεφαλαιώδες γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες κινητοποιώντας τους εργαζόμενους και αντιδρώντας δυναμικά”.