Κοινές συνελεύσεις ΠΕΟ-Τ/κ Συντεχνιών για τη Μέρα της Γυναίκας

389

Στα πλαίσια της εκστρατείας για την 8η του Μάρτη και των δικοινοτικών δράσεων, αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ μαζί με αντιπροσωπείες των Τμημάτων Γυναικών των Τ/κ συνδικαλιστικών Οργανώσεων DEVIS, BES, KTOS, KTOEOS, KTAMS, KOOPSEN, DAUSEN επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 4 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και μίλησαν στις εργαζόμενες μεταφέροντας το μήνυμα της 8ης του Μάρτη αλλά και το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τέτοιες δραστηριότητες που συμβάλλουν στον απώτερο στόχο για την επανένωση της πατρίδας μας.

Οι εργαζόμενες με τη σειρά τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τις αντιπροσωπείες.


Η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου τόνισε τη σημασία που έχει η 8η του Μάρτη για την ΠΕΟ, μια ταξική επέτειος που ξεκίνησε από εργάτριες διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για την ΠΕΟ, πρόσθεσε, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι θέσεις αρχής και γι’ αυτό το λόγο αγωνίζεται έτσι που άντρες και γυναίκες να προστατεύονται από την εκμετάλλευση που οδηγεί σε διακρίσεις και ανισότητες. Μέρος αυτού του αγώνα είναι και ο αγώνας για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας και η συνεργασία και η ανάπτυξη κοινών δράσεων με τις τουρκοκύπριες εργαζόμενες κρατούν την ελπίδα ζωντανή και στέλνουν το μήνυμα ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι την επίτευξη του τελικού μας στόχου.
Στις 9 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ μαζί με αντιπροσωπείες των Τμημάτων Γυναικών των Τ/κ Συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα επισκεφθούν Τουρκοκύπριες εργαζόμενες.