Πολλαπλασιάστηκαν οι παραβιάσεις της Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων

927

Για την κατάσταση στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, τις παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης που συνεχίζονται και για τις εξελίξεις των υποθέσεων που βρίσκονται στο στάδιο της μεσολάβησης στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας συζήτησε σε συνεδρία του το Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

Στην συνεδρία, ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά έγινε από τον Γ.Γ. της Συντεχνίας Νεόφυτο Ττιμινή ο οποίος ανέφερε σχετικά με τις παραβιάσεις της Σύμβασης πως έχουν πολλαπλασιαστεί από τότε που η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για άδειες εργασίας εργαζομένων από τρίτες χώρες. Όπως κατήγγειλε, τόσο αυτή η κατηγορία των εργαζομένων όσο και οι ντόπιοι νεοεισερχόμενοι στον Κλάδο, στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν τοποθετήθηκαν στις κλίμακες μισθοδοσίας όπως καθορίζονται από την Συλλογική  Σύμβαση.

Σε ότι αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εργατική διαφορά  στην Μεσολαβητική Υπηρεσία για την εφαρμογή του μνημονίου 2019 – 2022, ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ανέλυσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις διάφορες συζητήσεις που έγιναν και τα  θέματα που  τέθηκαν . Τόνισε ότι τις επόμενες μέρες, αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει το Υπουργείο να κηρύξει αδιέξοδο. Άλλωστε αυτό επισημάνθηκε και σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντεχνία.

Τα  μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν εκτεταμένα τα καυτά ζητήματα και εξουσιοδότησαν τη Γραμματεία να τα διαχειριστεί.

Το Σώμα συζήτησε επίσης τα αποτελέσματα του Οργανωτικού και Οικονομικού πλάνου, τα οποία κρίνονται ικανοποιητικά και αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου με την καλή δουλεία και σωστό προγραμματισμό θα προσεγγίσουν τα αποτελέσματα του 2019.

Επίσης, συζητήθηκε η επικείμενη εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την ΠΕΟ και τις Τ/κ Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας την 1η του Σεπτέμβρη και τονίστηκε πως είναι απαραίτητη η στήριξή της και η επιτυχής έκβασή της. Οι στόχοι που τέθηκαν θα αποτελέσουν εργαλείο για μαζική  συμμετοχή.

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τα εργασιακά ζητήματα αλλά και την προώθηση κυπριακών προϊόντων.