Πορεία διαμαρτυρίας και συνέχιση της απεργίας στα λεωφορεία Λευκωσίας

444

Οι απεργοί εργαζόμενοι στην εταιρεία Nicosia Public Transport πραγματοποιήσαν σήμερα πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Παρέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα των απεργών στους Γενικούς Διευθυντές των δύο υπουργείων και συνεχίζουν ενωμένοι την απεργία τους.  Αύριο πρωί θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ.

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ, με ανακοίνωση τους, απολογούνται για την ταλαιπωρία των επιβατών τις μέρες της απεργίας, για την οποία δεν φέρουν ευθύνη. Διαβεβαιώνουν επίσης για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα τους να διαπραγματευτούν το συντομότερο την επίλυση όλων των προβλημάτων με καλή θέληση, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ανεπιθύμητες διαφορές.

Η σημερινή πορεία των απεργών ξεκίνησε από την πλατεία Σολωμού με πρώτο σταθμό στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου έγινε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρο Μιχαήλ, στον οποίο δόθηκε υπόμνημα που καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Είναι όπως θα διαπιστώσετε αρκετά σοβαρά τα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας και υγείας, αγγίζουν νομοθεσίες», δήλωσε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου, απευθύνοντας έκκληση όπως το Υπουργείου Μεταφορών και το Υπουργείο Εργασίας παρέμβουν προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Στη συνέχεια, οι απεργοί πορεύτηκαν στο Υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ανδρέα Ζαχαριάδη, ο οποίος παρέλαβε το υπόμνημα εκ μέρους της Υπουργού, η οποία απουσίαζε.