Προειδοποιούν με απεργία οι Συντεχνίες μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με ΣΕΜΗΕΚ

338

Επιστολή σχετικά με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για Συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβαση του κλάδου του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Εργων Κύπρου (ΣΕΜΗΕΚ), απέστειλαν στον Σύνδεσμο οι συντεχνίες ΟΒΙΕΚ ΣΕΚ και ΣΕΜΜΗΚ-ΠΕΟ, προειδοποιώντας για λήψη απεργιακών μέτρων.
 
«Μετά τη επίσημη κήρυξη αδιεξόδου (επιστολή 16/01/2020) από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν μεταξύ μας, επιθυμούμε με λύπη να σας πληροφορήσουμε ότι με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, από σήμερα και μετά την παρέλευση δέκα (10) ημερών, οι Ομοσπονδίες μας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από του να προβούν στη λήψη απεργιακών μέτρων, προκειμένου να διεκδικήσουν τα λογικά δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, που έχουν ανασταλεί από το 2012», αναφέρουν στην επιστολή τους οι ΟΒΙΕΚ ΣΕΚ και ΣΕΜΜΗΚ-ΠΕΟ.
 
Προσθέτουν ότι η πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων (πρόταση 24/01/2020) θα κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου.
 
Αναφέρουν, επίσης, ότι εργοδότες που είναι πρόθυμοι για συνομολόγηση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, θα εξαιρούνται από την λήψη απεργιακών μέτρων.