Στην προεδρία της Διεθνούς ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ

345

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 31 Ιανουαρίου  μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020, με απόλυτη επιτυχία το 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων ( UITBB).

Οι σύνεδροι προέρχονταν από πολλές οργανώσεις και χώρες σε όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας όλες της ηπείρους.

Έγιναν πολλές συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών για τα θέματα  που περιλαμβάνονταν στην Έκθεση Δράσης καθώς και στην εισαγωγική ομιλία του Γενικού Γραμματέα. Αρκετή συζήτηση έγινε για θέματα όπως οι μετανάστες εργαζόμενοι, οι γυναίκες εργαζόμενες, οι νέοι στην οικοδομική βιομηχανία, η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων κα.

Μέσα σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης το Συνέδριο, έκανε την εκτίμηση της δράσης για την περίοδο που μεσολάβησε από το προηγούμενο Συνέδριο στο Μοντεβιδέο και αποφάσισε το σχέδιο δράσης για την ερχόμενη περίοδο. 

Στις εκλογές που διεξάχθηκαν εκλέχθηκε  η νέα ηγεσία της οργάνωσης. Στην θέση του Γενικού Γραμματέα  της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων (UITBB)  επανεκλέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου.  

H επανεκλογή στην ηγεσία της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Συντεχνία Οικοδόμων ΠΕΟ και αντικατοπτρίζει την εκτίμηση των συναδέλφων σε όλο τον κόσμο για την δράση της Συντεχνίας μας, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

Μιλώντας στο κλείσιμο του Συνεδρίου, ο Μιχάλης Παπανικολάου ανάφερε ότι η επανεκλογή του στην θέση αυτή προσδίδει ιδιαίτερη τιμή στην Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ και δείχνει την αναγνώριση της δράσης της Συντεχνίας μέσα στην Διεθνή Ένωση Οικοδόμων ( UITBB). Έστειλε παράλληλα το μήνυμα ότι  μέσα από την δράση και τους καθημερινούς αγώνες, «οι εργαζόμενοι θα καθορίσουμε το μέλλον μας και θα δικαιώσουμε τους αγώνες μας, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο,  για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

05/02/2020