Συμφωνία που διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τ.Α.

309

Πολύ σημαντική κρίνεται η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας για τα εργασιακά θέματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Ένωση Δήμων και των Συντεχνιών της ΣΕΚ και της ΠΕΟ.

Με βάση τη συμφωνία, διασφαλίζεται ενόψει της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πως κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης ενώ παράλληλα διασφαλίζονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα.
 
Μετά την υπογραφή ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία θα είναι αναπόσπαστο μέρος και θα συνοδεύει τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας τόνισε πως οι εργαζόμενοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας της Μεταρρύθμισης και ένας σημαντικός εταίρος στο να βελτιωθεί η ποιότητα της ΤΑ.

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου στις δικές του δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση της Συντεχνίας για τη σημερινή εξέλιξη και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, η οποία διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε μια ΤΑ υπό τη νέα μεταρρύθμιση. Όπως σημείωσε, είναι απαίτηση της κοινωνίας και των εργαζομένων να υπάρξει αυτή η μεταρρύθμιση, με έναν τρόπο όμως που τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι διασφαλισμένα και θα τυγχάνουν του ανάλογου σεβασμού.
 
«Ο μηχανισμός που συστήνεται για παρακολούθηση και έλεγχο των ζητημάτων που άπτονται των εργασιακών θεμάτων καθώς και η αρχή ότι οι μόνιμες ανάγκες θα πληρώνονται με μόνιμες θέσεις εργασίας, είναι μια σημαντική εξέλιξη», είπε ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ. Παράλληλα διαμήνυσε πως την υλοποίηση της σημερινής συμφωνίας θα την παρακολουθεί η ΠΕΟ ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα γίνουν προσφυγές σε αγορές υπηρεσιών που απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις.