Συνέδριο για τα 80χρονα της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

331

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ θα τιμηθούν τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Συντεχνίας το 1940. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, τα 80χρονα θα τιμηθούν σε Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου – ΠΕΟ (ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, η ώρα 19:00 στην ΠΕΟ Λευκωσίας, με κύριο σύνθημα: «80 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΔΡΑΣΗΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Στο Συνέδριο, πέραν των εκλεγμένων αντιπροσώπων και μελών της Συντεχνίας, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι υπουργείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Κύπρο και το εξωτερικό, μέλη, βετεράνοι και συνεργάτες της Συντεχνίας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει ομιλίες και χαιρετισμούς από το Γ.Γ. της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ Άθω Ελευθερίου, το Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, τον Πρόεδρο της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEVIS Coral Asam, τον Εθνικό Συντονιστή της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών FECTRANS Πορτογαλίας José Manuel Oliveira, τον Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Μεταφορών TUI Transport, Abilio Carvalho  και το Σωτήρη Γενιά βετεράνο της Συντεχνίας.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί από το φιλόλογο και συγγραφέα Κώστα Κατσώνη το Λεύκωμα των 80χρονων της Συντεχνίας, με κείμενα σε τρεις γλώσσες.  Τα Ελληνικά, τα Τούρκικα και τα Αγγλικά.