Συναυλία αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων

275

Οι Συντεχνίες ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και οι εργαζόμενοι στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, διοργανώνουν καλλιτεχνική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου, η ώρα 20:00 στην Πλατεία Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία και εντάσσεται στο πλαίσιο της επ’ αόριστον απεργίας τους, η οποία ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και διανύει την τέταρτη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δυο Συντεχνιών η αγορά υπηρεσιών είναι μια μορφή απασχόλησης η οποία: καταργεί την σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, υποχρεώνει τον εργαζόμενο να πληρώνει σχεδόν διπλάσιες εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο ΓΕΣΥ, στερεί το δικαίωμα για επίδομα ανεργίας την περίοδο που δεν έχουν απασχόληση και κανένα άλλο εισόδημα οι εργαζόμενοι, μειώνει την μελλοντική σύνταξη των εργαζομένων, στερεί το δικαίωμα σε άδεια απουσίας, κλπ.  Με την αγορά υπηρεσιών οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα πιο πάνω προγράμματα δεν έχουν εργασιακά  δικαιώματα όπως έχει ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά δεν ζητούν μονιμότητα, ούτε δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, ζητούν μόνο μισθωτή απασχόληση όπως οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Ιουνίου στις 20:00, στην Πλατεία Φανερωμένης στην Παλιά Λευκωσία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια πλειάδα από κύπριους καλλιτέχνες σε ένα ποικιλόμορφο μουσικό πρόγραμμα, με ρεπερτόριο από την τζαζ, ροκ, κλασσική, έντεχνη και παραδοσιακή  μουσική.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται δεκτές εισφορές για ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης των απεργούντων εκπαιδευτικών στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον Τραπεζικό Λογαριασμό:

IBAN: CY92 0020 0195 0000 2035 6354 [Τράπεζα Κύπρου] με την λέξη ΕΙΣΦΟΡΑ.