Συνυφασμένος με τους διαχρονικούς αγώνες της ΠΕΟ ο αγώνας για την ισότητα

734

Την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου επισκέφθηκε η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους μαζί με τον ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκο Γρηγορίου ενόψει της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Η Σ. Χαραλάμπους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενες της ΑΗΚ και μαζί με στελέχη της ΠΕΟ, τους έδωσαν γαρύφαλλα καθώς και την ειδική έκδοση της ΠΕΟ για τις νομοθεσίες που αφορούν την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και τις διάφορες κοινωνικές παροχές και επιδόματα.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 8η του Μάρτη, παρευρέθηκε και η πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου η οποία ευχαρίστησε την ΓΓ της ΠΕΟ για την επίσκεψη της και ανέφερε ότι η ΑΗΚ ως οργανισμός προάγει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Μιλώντας ενώπιον εργαζόμενων γυναικών της ΑΗΚ, η ΓΓ της ΠΕΟ τόνισε ότι η Μέρα της Γυναίκας είναι πολύ σημαντική για την ΠΕΟ για να μας θυμίζει τους αγώνες που έγιναν και να βλέπουμε την πρόοδο που επιτεύχθηκε μέσα από αυτούς τους αγώνες. Ο αγώνας για την ισότητα είναι συνυφασμένος με τους διαχρονικούς αγώνες της ΠΕΟ για καλύτερη ποιότητα ζωής των εργαζομένων, τόνισε η Σ. Χαραλάμπους προσθέτοντας ότι στον χώρο εργασίας οι ανισότητες κατά των γυναικών είναι θέμα για όλους τους εργαζόμενους. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, υπέδειξε η ΓΓ της ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τα προβλήματα στην εργασία.

Ανέφερε παράλληλα ότι η Κύπρος έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά ανισοτήτων στις συντάξεις μεταξύ ανδρών και γυναικών ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ και αυτό είναι απότοκο των χαμηλών μισθών των γυναικών. Υπέδειξε επίσης ότι η οικογένεια χρειάζεται περισσότερη στήριξη από το κράτος καθώς και οι γυναίκες για να μπορούν να εργαστούν.