ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ: Το ανεργιακό επίδομα πρέπει να υπολογιστεί στη βάση των εισοδημάτων του 19

399

Πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια σχετικά με το ανεργιακό επίδομα που θα λάβουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, για να μην βρεθούν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε κατάσταση εξαθλίωσης υπέδειξε ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι η Υπουργός Εργασίας επιφυλάχτηκε να απαντήσει σύντομα στα ζητήματα που έχουν θέσει χθες στη συνάντηση οι συντεχνίες.

Ο Λ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αν το ανεργιακό επίδομα που θα καταβληθεί στο μόνιμο προσωπικό των ξενοδοχείων τα οποία θα προχωρήσουν σε αναστολή εργασιών τη φετινή χειμερινή περίοδο, υπολογιστεί στη βάση των εισοδημάτων που είχαν το 2020 που η βιομηχανία υπολειτουργούσε, τότε οι εργαζόμενοι θα λάβουν πολύ χαμηλά επιδόματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Σημείωσε ότι το ανεργιακό επίδομα, πρέπει να υπολογιστεί στη βάση των εισοδημάτων που είχαν το 2019.

Επίσης ο Λευτέρης Γεωργιάδης είπε ότι κατήγγειλαν χθες στην Υπουργό Εργασίας ότι ξενοδόχοι πιέζουν για να δοθεί άδεια απασχόλησης για εργαζομένους από τρίτες χώρες αλλά την ίδια ώρα για τους δικούς τους εποχικούς εργαζομένους δεν εφαρμόζουν τις συμφωνίες και σε απολύσεις.

Από dialogos.com.cy