Έφερε αποτέλεσμα η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων

289

Έληξε λίγο μετά τις 7 χθες το βράδυ η στάση εργασίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Πάφου αφού η οργανωμένη αντίδραση και διεκδίκηση των εργαζομένων κατέληξε σε συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών με τις Συντεχνίες.

Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε, τα 28 άτομα που έλαβαν επιστολή πλεονασμού από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, με πρόφαση τη μείωση του όγκου εργασίας της, θα προσληφθούν από το νέο πάροχο με τους ίδιους όρους και δικαιώματα.Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν και η αρχική συμφωνία και υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό. Παρόλα αυτά οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έστειλαν επιστολές πλεονασμού σε 156 υπαλλήλους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κατέλθουν σε στάση εργασίας διεκδικώντας τις θέσεις και τους όρους εργασίας τους.

Οι διαπραγματεύσεις στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την κατάληξη μέχρι την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου.