ΓΓ ΠΕΟ: Να συνεχιστεί η στήριξη στους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας

326

Τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων του τουριστικού τομέα θα πρέπει να συνεχιστούν, υπέδειξε ο ΓΓ της ΠΕΟ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ, ο Πάμπης Κυρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην επικαλεστεί τις όποιες δικαιολογίες που αφορούν το κόστος για τα δημόσια ταμεία για να τερματίσει τη στήριξη στους εργαζομένους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία γιατί, όπως τόνισε, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για πολλή κόσμο.

Ο Πάμπης Κυρίτσης είπε επίσης ότι πρέπει να κατοχυρωθεί ως μισθός το επίδομα που έπαιρναν μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι, ώστε να πληρωθούν και οι κοινωνικές τους ασφαλίσεις. Ο Γ.Γ της ΠΕΟ επέκρινε παράαλληλα τους εργοδότες ότι με απειλές, υπό την μορφή προειδοποιήσεων ή νουθεσιών, στέλνουν το μήνυμα για απολύσεις ή συρρίκνωση δικαιωμάτων και ωφελημάτων, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν αποδεχτούν ευέλικτες μορφές εργασίας.

Διεμήνυσε επίσης ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τον λογαριασμό και αυτής της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους (συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις) αρχίζει σήμερα Δευτέρα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθώς εκπνέει η περίοδος στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κα Αιμιλιανίδου είπε πως σήμερα θα έχει συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και αύριο Τρίτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις «για να συζητήσουμε την κατάσταση ως έχει αυτή τη στιγμή». «Θα ακούσω τους κοινωνικούς εταίρους και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας.