Δεν ικανοποιεί τις Συντεχνίες η πρόταση του ΟΚΥΠΥ

367

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Υπουργού Υγείας κοινή συνάντηση μεταξύ της διεύθυνσης του ΟΚΥΠΥ και των Συντεχνιών των εργαζομένων. Παρόντες εκ μέρους της ΠΕΟ ήταν η Γ.Γ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου.

Η πρωτοβουλία της Υπουργού για κοινή συνάντηση λήφθηκε μετά τις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με τις δύο πλευρές και εντάσσεται στο πλαίσιο του αδιεξόδου που προέκυψε από την άτεγκτη στάση του ΟΚΥΠΥ, ο οποίος δεν δέχεται τη συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους που να ρυθμίζει τους όρους εργασίας και τα δικαιώματα και την ανέλιξή τους.

Στη συνάντηση ο ΟΚΥΠΥ κατέθεσε νέα πρόταση και συμφωνήθηκε να μελετηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους και να συσταθεί μια τεχνική επιτροπή που να ξεκαθαρίζει όλα τα ζητήματα και τις λεπτομέρειες πριν τοποθετηθούν οι Συντεχνίες πάνω σε αυτή. Εντούτοις, σε δηλώσεις του στο «Ε.Β.» ο Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου ανέφερε πως η πρόταση δεν ικανοποιεί τις Συντεχνίες διότι δεν αντιμετωπίζει το κύριο πρόβλημα της ρύθμισης των όρων απασχόλησης των εργαζομένων με την ύπαρξη δομών κατάταξης ανέλιξης και κλιμάκων όπως ζήτησαν από την πρώτη στιγμή οι Συντεχνίες. Παρόλα αυτά, οι συντεχνίες θα εξετάσουν με μεγάλη προσοχή την πρόταση για να εξευρεθεί μια λύση και ενδεχομένως να υποβάλουν αντιπρόταση για να συνεχιστεί ο διάλογος.