Η ΠΕΟ τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά

311

Με συμβολική εκδήλωση έξω από το οίκημα της στη Λευκωσία τίμησε σήμερα η ΠΕΟ την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κύπρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μένουμε δυνατοί! Υπερασπιζόμαστε – Διεκδικούμε». μίλησαν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και εκ μέρους των Τ/κ απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της DEV-IS Κοράλ Ασλάμ. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τις σελίδες της ΠΕΟ στο διαδίκτυο ενώ μετά το πέρας της συνεχίστηκε διαδικτυακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Σε ένα κόσμο γεμάτο αντιθέσεις και ανισότητες, η  φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλο τον πλανήτη αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες, δύσκολες συνθήκες.  Δισεκατομμύρια  συνανθρώπων μας παλεύουν να επιβιώσουν, αντιμέτωποι  με  την ανεργία, την ανασφάλεια και την φτώχεια.  Ακόμα και η ελπίδα της ανθρωπότητας για ανοσοποίηση μέσω των εμβολίων, εμπορευματοποιείται», τόνισε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Πρόσθεσε ότι «ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας με τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για το δικαίωμα  πρόσβασης σε επαρκής  και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και για δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια. Για εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα και για να μην διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η κοινωνική και οικονομική ανισότητα.  Για να μην φορτωθούν ξανά στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών οι επιπτώσεις και αυτής της κρίσης.»

Στην χώρα μας, σημείωσε ο ΓΓ της ΠΕΟ, χιλιάδες εργαζόμενοι εδώ και μήνες  ζουν με επιδόματα,  μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και καταστρέφονται,  νέοι που θα έπρεπε να ενταχθούν στην εργασία παραμένουν αδρανείς.  «Η κανονικότητα, που είναι ο στόχος, συνεχώς αναβάλλεται και αντικαθίσταται με αποφάσεις που γίνονται και ολοένα  λιγότερο κατανοητές», είπε μεταξύ άλλων.