Συνεχίζεται ο αγώνας κατά του αυταρχισμού στην Αγγλική Σχολή

347

Συνεχίζεται ο αγώνας του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής κατά του αυταρχισμού της διεύθυνσης του σχολείου που αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα την πρόεδρο της οργάνωσης του προσωπικού καθηγήτρια Μυρτώ Χασαποπούλου.

Το προσωπικό του σχολείου, με τη συμπαράσταση και των μαθητών κατήλθαν και σήμερα σε απεργία και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η Συντεχνία είχε ανακοινώσει απεργία για σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου, Ημέρα του Εκπαιδευτικού, λόγω της θέσης του ΔΣ να μην προβαίνει στον απαραίτητο διάλογο για επίλυση κάποιων εργατικών ζητημάτων. «Η έλλειψη διαλόγου για επίλυση των προβλημάτων αποτελεί, κατά την άποψη μας,  υποτίμηση της Συντεχνίας μας», τόνισε στο ΕΒ η πρόεδρος της Συντεχνίας Μυρτώ Χασαποπούλου.

Αφού ανακοινώθηκε η απεργία, το Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής απέστειλε επιστολή προς τους γονείς και το προσωπικό παρουσιάζοντας κάποια γεγονότα από τη δική τους θέση. «Εμείς αποφασίσαμε με τη σειρά μας να παρουσιάσουμε τα γεγονότα από τη δική μας πλευρά έτσι ώστε να πούμε και εμείς την άποψη μας», εξήγησε η κ. Χσαποπούλου προσθέτοντας ότι η ίδια, ως πρόεδρος της Συντεχνίας ανέλαβε να αποστείλει, εκ μέρους της Συντεχνίας, επιστολή προς τους γονείς και το προσωπικό, όπως δηλαδή έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Ακολούθως η κ. Χασαποπούλου καλέστηκε στο γραφείο του διευθυντή της Σχολής και της είχαν δοθεί 24 ώρες για να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα. Πριν να ολοκληρωθούν οι 24 ώρες η κ. Χασαποπούλου τέθηκε σε διαθεσιμότητα!

Ο λόγος που επικαλέστηκαν ήταν παραβίαση προσωπικών δεδομένων επειδή αποστάλθηκαν οι επιστολές στους γονείς. Ωστόσο, όπως τονίζει η πρόεδρος της Συντεχνίας, αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα σε μια πλατφόρμα στην οποία έχει πρόσβαση όλο το προσωπικό.

Όπως τονίζει, ενήργησε από τη θέση της ως πρόεδρος της Συντεχνίας και στοχοποιήθηκε προσωπικά σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού. Γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο να ξεκινήσει η απεργία πριν την ημέρα που ήταν καθορισμένη.

Όλο το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής στηρίζει την απεργία ενώ, μηνύματα αλληλεγγύης και στήριξης έστειλαν οι Συντεχνίες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καθώς και το προσωπικό άλλων σχολείων της Κύπρου.

Το προσωπικό αποφάσισε σήμερα κλιμάκωση των μέτρων και ζητά επαναφορά της προέδρου της Συντεχνίας στα καθήκοντα της, τον τερματισμό της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της καθώς τον τερματισμό οποιασδήποτε έρευνας κατά άλλων μελών της επιτροπής της Συντεχνίας.

Οι μαθητές στηρίζουν τους καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής

Στο πλευρό των καθηγητών και του προσωπικού βρίσκονται και οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής.

«Είμαστε εδώ μαζί με τους καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό της Σχολής γιατί αυτός ο αγώνας επηρεάζει άμεσα και τους μαθητές. Στηρίζουμε τους καθηγητές μας που είναι ενωμένοι και δυνατοί. Αυτό μας δίνει θάρρος και δύναμη και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για εμάς», τόνισε στο ΕΒ ένας εκ των μαθητών που βρίσκονταν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Σχολής.

Παρόλο που τους ζήτησε η διεύθυνση του σχολείου να μείνουν σπίτι, πολλοί μαθητές και ειδικότερα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους στα μαθητικά συμβούλια, έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του προσωπικού.

«Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να επιλυθεί άμεσα με την επιστροφή της προέδρου της Συντεχνίας και καθηγήτριας Μαθηματικών κ. Χασαποπούλου. Είμαστε εναντίον της δίωξης κατά της κ. Χασαποπούλου και δεν είναι λόγος αυτός για να παυτεί από τα καθήκοντα της», πρόσθεσε ο μαθητής που θέλησε για ευνόητους λόγους να μας μιλήσει ανώνυμα.