Αγώνας για τερματισμό των έμφυλων διακρίσεων στο χώρο εργασίας

300

Με στόχο το μήνυμα της ΠΕΟ  να φτάσει σε όλες τις εργαζόμενες, ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαρτίου, η μεγάλη εκστρατεία του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων προς τιμήν της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκστρατεία, όπως κάθε χρόνο, θα είναι Παγκύπρια και στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες επαφές σε τόπους δουλειάς, δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις και άλλες εκδηλώσεις. Στη διάρκεια της εκστρατείας που έχει τίτλο «Καμία διάκριση στον χώρο εργασίας», η ΠΕΟ θα προσφέρει στις εργαζόμενες  το καθιερωμένο γαρύφαλλο μαζί με ενημερωτικό έντυπο για τον Κώδικα Κατά της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στο χώρο εργασίας ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενες/οι για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου με την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες από τα επαρχιακά Γραφεία Γυναικών της ΠΕΟ. Συγκεκριμένα, στην Πάφο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, στην Λεμεσό στις 7 Μαρτίου και στη Λάρνακα στις 21 Μαρτίου.

Παράλληλα η εκστρατεία θα περιλαμβάνει δικοινοτικές δράσεις με την Τ/κ Συνδικαλιστική Οργάνωση DEV-IS και άλλες Οργανώσεις που είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Στις 4 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών θα επισκεφθεί μαζί με τις Τ/κ Συνδικαλίστριες σχολεία στο Δίκωμο και στις 5 Μαρτίου  αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ μαζί με τις Τ/Κ Συνδικαλιστικές Οργανώσεις θα επισκεφτούν τόπους δουλειάς και θα πραγματοποιήσουν Συνέλευση στο Δημαρχείο Λάρνακας.

Επιπρόσθετα, στις 6 Μαρτίου 2020 θα κληθούν οι εργαζόμενες, εκεί και όπου είναι αντικειμενικά εφικτό να συμμετέχουν στην παγκύπρια μονόωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. μέχρι τις 12μ. διεκδικώντας τη λήψη δραστικών μέτρων που να ανταποκρίνονται και να επιλύουν τα ζητήματα που τις απασχολούν. Η δράση αυτή θα διοργανωθεί από πολλές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένης  και της ΠΕΟ.

Όπως δήλωσε στο «Ε.Β.» η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, Μαρίνα Κούκου, για το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ η επέτειος της 8ης του Μάρτη είναι ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των εργατικών αγώνων για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. “Η ΠΕΟ  τιμά την επέτειο αυτή με κάθε σεβασμό μέσα από την πολυήμερη παγκύπρια  εκστρατεία που διοργανώνει.  Μέσα από τη μαζική επαφή με τις εργαζόμενες στο τόπο δουλειάς τους  μεταφέρουμε τη σημασία και τα μηνύματα της ημέρας και ταυτόχρονα  τις ενημερώσουμε για τις προτεραιότητες  που θέτουμε  για τη βελτίωση της θέσης τους στην εργασία και την κοινωνία έχοντας πάντοτε ως κύριο σκοπό την επίτευξη της ισότητας”, τόνισε η Μ. Κούκου.