ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ

552

Στη Λάρνακα ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Πνεύματος – Κατακλυσμού που φέτος θα γιορταστεί στις 8 Ιουνίου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «κατά τη χθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, επισημοποιήθηκε η ήδη ειλημμένη απόφαση για ακύρωση των φετινών εκδηλώσεων για τον Κατακλυσμό, που λήφθηκε εδώ και μερικές εβδομάδες».
 
Πρόσθεσε ότι «η απόφαση για ακύρωση των εκδηλώσεων ήταν μονόδρομος για τον Δήμο Λάρνακας, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή της πόλης που υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 300 χιλιάδες επισκέπτες. Ωστόσο μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, η ακύρωση των εορτασμών για τον Κατακλυσμό κατέστη και νομικά αναγκαστική».
 
Σύμφωνα με τον κ. Βύρα «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε επίσης  να στηρίξει εμπράκτως του ανθρώπους του πολιτισμού της πόλης αλλά και τις τέχνες. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ένταξη κονδυλίου στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Δήμου,  με στόχο με την πλήρη άρση των περιορισμών, να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα στηρίξουν τον καλλιτεχνικό κόσμο».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας θα αποφασίσει το ακριβές πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει τα θέατρα».