Ακόμα ένας νεκρός σε εργατικό ατυχήμα

444

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 54χρονος εργαζόμενος στο νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί, σε υπό ανέγερση οικοδομή στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος εργαζόμενος, ενώ επιθεωρούσε την οικοδομή, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος τεσσεράμισι μέτρων σε σκαμμένο υπόγειο, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της οικοδομής.

Ο 54χρονος, που ήταν ένας εκ των συνιδιοκτητών της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε υπεργολαβικά τα καλούπια της οικοδομής, προσπαθούσε να περάσει από το επίπεδο του εδάφους προς τον υπόγειο χώρο της οικοδομής όπου εκτελούνταν οι εργασίες.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε  στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του ο οποίος επήλθε ακαριαία. 

Σύμφωνα με τον λειτουργό του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Λεμεσό, Κύπρο Κύπρου, όπως διαφάνηκε από τις προκαταρκτικές έρευνες, ο άτυχος 54χρονος, χρησιμοποίησε πρόχειρο εναέριο διάδρομο ο οποίος ήταν σίγουρα ανασφαλής, χωρίς ικανοποιητικό πλάτος, χωρίς πλευρική προστασία και χωρίς στήριξη.

Σύμφωνα με τον κ. Κύπρου, ο 54χρονος επεσε κατά την προσπάθεια του να περάσει από το διάδρομο, λόγω και του μικρού πλάτους των 40 πόντων. «Πρέπει να έχασε την ιστορροπία του, οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν και έπεσε στο κενό μεταξύ της εκσκαφής και του τοίχου του υπόγειου χώρου του εργοταξίου».