Αυξάνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στην NPT

276

Επιστολή προς την εταιρεία Nicosia Public Transport Services and Operations Ltd στάλθηκε σήμερα από τις Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. – Σ.Ε.Κ. Οι Συντεχνίες τονίζουν στην επιστολή τους ότι σύντομα  συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η εταιρεία Nicosia  Public Transport Services and Operations Ltd ανάλαβε τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές στην Επαρχία Λευκωσίας και δυστυχώς μέχρι σήμερα «παρά τις προσπάθειες μας  τα προβλήματα των εργαζομένων σας αντί να μειώνονται αυξάνονται, γεγονός που δημιουργεί δυσφορία στους εργαζόμενους.»

«Στην προσπάθεια μας να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσα από διάλογο και να διατηρήσουμε την εργατική ειρήνη, συζητούμε για μήνες κάποια από αυτά στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων χωρίς αποτέλεσμα», σημειώνουν οι Συντεχνίες τονίζοντας ότι επιπρόσθετα από αυτά οι συνεχείς μονομερείς ενέργειες της εταιρείας σε βάρος εργαζομένων της αναγκάζουν τις Συντεχνίες να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

«Αναφέρουμε ως παράδειγμα την επιμονή σας να προχωράτε σε απολύσεις υπαλλήλων σας χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και διαβουλεύσεις εκ των προτέρων με τους εκπροσώπους τους καθώς και σε παραβιάσεις της ΣΣΕ. Αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους αφού καταστρατηγεί τα εργασιακά θέσμια και πρακτικές . Αν δεν τερματιστούν άμεσα αυτές οι ενέργειες ,προειδοποιούμε ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και η ευθύνη θα βαραίνει την εταιρεία σας.»