ΓΓ ΠΕΟ: Σε συστράτευση συνδικαλιστικών δυνάμεων καλεί το νέο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ

376

Νέος Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) εκλέγηκε για τετραετή θητεία, ο Στράτης Ματθαίου, στο πλαίσιο του 57ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Τη θέση του Γ.Γ. διεκδίκησαν τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν επί του συνόλου των 391 εγκύρων ψηφοδελτίων (1 λευκό και 1 άκυρο).

Ο Στράτης Ματθαίου έλαβε 216 ψήφους, ο Ανδρέας Λουκάς 109 ψήφους, και ο Γλαύκος Χατζηπέτρου 66 ψήφους.

Συγχαρητήρια επιστολή από ΓΓ ΠΕΟ

Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτη Ματθαίου απέστειλε εκ μέρους της ΠΕΟ ο ΓΓ Πάμπης Κυρίτσης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συστράτευσης των συνδικαλιστικών δυνάμεων:

«Εκ μέρους της ΠΕΟ και εμένα προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σου στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ.

Έχοντας υπόψιν τις επιθέσεις που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης την οποία επιχειρούν να επιβάλουν στην οικονομία και στην κοινωνία οι κυρίαρχοι κύκλοι, θεωρούμε την συνεργασία και την συστράτευση  των συνδικαλιστικών δυνάμεων,  προϋπόθεση για ένα ισχυρό μέτωπο των εργαζομένων που να είναι σε θέση να υπερασπιστεί και να προστατέψει αποτελεσματικά τα δικαιώματα τους καθώς και  τις ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, την ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση και τον παραγωγικό και ισότιμο κοινωνικό διάλογο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι η ΠΕΟ παραμένει δεσμευμένη στην συνεργασία και κοινή δράση, τόσο με την ΠΑΣΥΔΥ όσο και με τους υπόλοιπους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την εκλογή σου, η παράδοση συνεργασίας και κοινής δράσης της ΠΕΟ με την ΠΑΣΥΔΥ, όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενισχυθεί και θα διευρυνθεί προς όφελος τόσο των εργαζομένων που εκπροσωπούμε, όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.»