Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στο 48ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

302

Στις εργασίες του 48ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετείχε διμελής αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αποτελούμενη από τον Γ.Γ. Νίκο Γρηγορίου και τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σύμο Ευτυχίου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες στην Ελλάδα και εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες.

Το Συνέδριο διεξήχθη στην Χαλκιδική από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου και σε αυτό συμμετέχουν περισσότεροι από 750 αντιπρόσωποι εργαζομένων από όλες τις Συνδικαλιστικές παρατάξεις της Ομοσπονδίας, τους οποίους απασχολούν κρίσιμα ζητήματα, με πιο κύρια την ανάγκη για ισχυρούς και με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ανάγκη αποτροπής της διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας και ακρίβειας, την προστασία της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία κτλ.

Στο Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μετρούν περισσότερες από τρεις δεκαετίες και μετέφερε τους εγκάρδιους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς των μελών της Συντεχνίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και του συνόλου των εργαζομένων μελών της ΠΕΟ στους Έλληνες εργαζόμενους. Υπογράμμισε την ανάγκη της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και της ενότητας στη δράση για να αντιμετωπιστούν οι πελώριες προκλήσεις που προκαλούνται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τη συνεχιζόμενη πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανθρωπιστική και ενεργειακή κρίση που επιφέρει.

Ξεκαθάρισε ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ και η ΠΕΟ δεν ανέχονται να φορτωθεί και η νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και τόνισε την ανάγκη να συνταχθούμε με τις δυνάμεις εκείνες στον κόσμο που αγωνίζονται για την επικράτηση της ειρήνης και επιθυμούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου. Όπως ανέφερε, αυτά τα μηνύματα μετέφερε και η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στην Ρώμη.

Στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού εξήγησε τις εξελίξεις στην Κύπρο και την μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα, τόνισε ότι εντοπίζονται κοινά προβλήματα των εργαζομένων σε αυτή  και εστιάζονται κυρίως στην υποστελέχωση και την αγορά υπηρεσιών που δρουν δυστυχώς ως συγκοινωνούντα δοχεία στην πορεία απορρύθμισης της εργασίας.

Τέλος, ο Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ευχαρίστησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την πρόσκληση που επιβεβαιώνει τη βαθιά σχέση που υπάρχει μεταξύ των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και την στήριξη και κατανόηση μεταξύ τους για την ανάγκη ευόδωσης των αγώνων των εργαζομένων.