Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την ξενοδοχειακή βιομηχανία

348

Συνεχίζονται και την Τρίτη στις 10:00 το πρωί σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας οι διαπραγματεύσεις όλων των πλευρών με τη μεσολάβηση της Υπουργού Εργασίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Στις σημερινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, που ξεπέρασαν τις δέκα ώρες, συμμετείχε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και συνεργάτες της,  οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, οι σύνδεσμοι ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ και η ΟΕΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο αίτημα των συντεχνιών για κατοχύρωση των μισθών στη ξενοδοχειακή βιομηχανία μέσω διατάγματος.

«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια και στόχος είναι να βρεθεί λύση», είπε, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να λεχθεί ο,τιδήποτε περισσότερο ενόψει και της συνέχισης της συνάντησης αύριο.

«Η αυριανή συνάντηση είναι καθοριστικής σημασίας», είπε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, από την πλευρά του περιορίστηκε να αναφέρει πως «η προσπάθεια συνεχίζεται».
Δεν θέλησε να επεκταθεί διότι «είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα», όπως είπε.

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ