Μεγαλύτεροι κίνδυνοι απολύσεων εκεί που δεν υπάρχουν Συντεχνίες

250

Η τάση για απολύσεις εργαζομένων υπάρχει και οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι εκεί που δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση τόνισε ο ΓΓ της ΠΕΟ. Ο Πάμπης Κυρίτσης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η ΠΕΟ έχει ξεκαθαρίσει στην Υπουργό Εργασίας θα είναι απόλυτη στο θέμα των απολύσεων αλλά και στις περιπτώσεις που αξιοποιηθεί το κλίμα φόβου και τρόμου που υπάρχει ελέω κορωνοϊού για να γίνει νέα επίθεση στους μισθούς και στα επιδόματα.

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε δε ότι πρέπει να στηριχθεί η αγοραστική ικανότητα των πολιτών λέγοντας ότι η κατανάλωση θα είναι η ατμομηχανή για την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας. Επίσης σημείωσε ότι ένας μεγάλος όγκος εργαζομένων παραμένει ανενεργός λόγω του ότι δεν έχει επαναδραστηριοποιηθεί στον τομέα που εργάζεται και αναφέρθηκε κυρίως στους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εργοδότες εκμεταλλεύτηκαν τα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας και προχώρησαν παράλληλα σε απολύσεις εργαζομένων ανέφερε ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι ποινικό αδίκημα.

ΑΠΟ: dialogos.com